Prinssi William yhdistää voimansa Rovion ja Angry Birdsin kanssa

Uhanalaisten eläinten suojelun sydämen asiakseen ottanut prinssi William on yhdistänyt voimansa suomalaisen Rovio Entertainmentin kanssa suojellakseen sukupuuton partaalla keikkuvaa muurahaiskäpyä. Prinssin United for Wildlife -projekti tuo yhteen maailman johtavia villieläinten suojeluun keskittyviä järjestöjä ja pyrkii yhdistämään niiden voimat erityisesti ehkäisemään uhanalaisten eläinten salametsästystä ja -kauppaa. Prinssi William ja Rovio aloittivat eilen viikon kestävän kampanjan, jolla pyritään levittämään tietoisuutta muurahaiskävyn vaikeasta tilanteesta. Rovio tuotti kampanjaa varten maailmankuulusta Angry Birds -pelistään uuden version Facebookin Angry Birds Friends -sovellukseen. Prinssi Williamin United for Wildlife -urakka jatkuu joulukuussa, kun prinssi yhdessä puolisonsa Cambridgen herttuatar Catherinen kanssa matkustaa New Yorkiin ja Washingtoniin projektin tiimoilta.

Eilen alkaneen kampanjan teemana on siis Kaakkois-Aasiassa ja Afrikassa elävä suomujen peittämä nisäkäs, joka käyttää ravinnokseen muurahaisia. Erityisesti Kiinassa muurahaiskäpyä käytetään runsaasti ravintona, sekä esimerkiksi perinteisen lääketieteen raaka-aineena ja muurahaiskävyn kaikki kahdeksan alalajia on nyt asetettu uhanalaisten eläinten listalle.

Rovion julkaisemaa uutta Angry Birdsiä pääsee nyt pelaamaan Facebookissa, Angry Birds Friends -sovelluksessa. Hovikirjeenvaihtajakin kävi kokeilemassa, mutta taidot on sen verran ruosteessa, että kakkostasolle jäin ensimmäisellä yrityksellä. Käykääpä kokeilemassa ja linkatkaa myös kavereille, samalla levitätte tietoa myös muurahaiskävyn tilanteesta!

Video (c) Rovio Entertainment via Youtube

Joulukuun 7. päivänä prinssi William ja herttuatar Catherine suuntaavat Yhdysvaltoihin, jossa he viettävät kaksi kokonaista työntäyteistä päivää. Saapumisiltana on ohjelmassa yksityistilaisuus yhdessä herttuaparin ja prinssi Harryn Royal Foundationin amerikkalaisten tukijoiden kanssa.

Ensimmäinen varsinainen vierailupäivä eli 8.12. sisältää prinssi Williamille matkan Washingtoniin, jossa hän osallistuu villieläinten ja niiden osien salakauppaa käsittelevään konferenssiin. Palattuaan New Yorkiin prinssi osallistuu vastaanotolle, jossa juhlistetaan prinssin suojeleman Tusk Trust -järjestön, sekä United for Wildlife -yhteistyökumppaneiden suojelutyötä.

Herttuatar Catherine tutustuu samaan aikaan New Yorkissa paikalliseen perhekeskukseen, sekä osallistuu lounaalle yhdessä Britannian pääkonsulin kanssa. Illan herttuapari viettää koripallo-ottelussa, jolla juhlistetaan NBA:n, United for Wildlifen ja Royal Foundationin tuoretta yhteistyötä.

Vierailun toisena varsinaisena päivänä prinssi William ja herttuatar Catherine vierailevat ensin nuorisokeskuksessa ja osallistuvat myöhemmin juhlatilaisuuteen, jossa juhlitaan New Yorkissa työskentelevien brittiläisten luovan alan osaajien työtä. Illalla on ohjelmassa vielä juhlaillallinen herttuaparin oman yliopiston eli St. Andrewsin 600-vuotisjuhlan tiimoilta. Vierailun aikana herttuapari käy myös Syyskuun 11. päivän terrori-iskujen muistopaikalla ja museossa, mutta ilmeisesti turvallisuussyistä tämän vierailun ajankohtaa ei ole kerrottu julkisuuteen.

New Yorkin matkaa suunniteltiin alunperin vain prinssi Williamille, mutta myöhemmin myös herttuatar Catherine liitettiin mukaan seurueeseen. Prinssi George jää tällä kertaa kotiin ja viettää ajan luultavasti herttuattaren vanhempien luona Buckleburyssa. Vierailu on herttuattarelle ensimmäinen käynti kaupungissa ja myös prinssille ensimmäinen virallinen vierailu New Yorkiin. Edellisen kerran herttuapari vieraili Yhdysvalloissa kesällä 2011, mutta silloin suuntana oli länsirannikko.

Embed from Getty Images
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.