Herttuatar Catherinen laskettu aika huhtikuussa! (Lisäksi huomenna luvassa julkisia esiintymisiä)

Kuten edellisessä postauksessani ennustin, hovi tosiaan antoi virallisen ilmoituksen prinssi Williamin ja Cambridgen herttuatar Catherinen vauvaan liittyen tällä viikolla, itseasiassa siis heti tähän viikon alkuun.

Julkisuudessa esiintyneet spekulaatiot osoittautuivat oikeiksi ja herttuatar Catherine on nyt tosiaan ohittanut raskaudessaan 12 viikon etapin ja siirtynyt raskauden toiselle kolmannekselle. Tämä tarkoittaa, että herttuattaren laskettu aika sijoittuu huhtikuulle. Samalla hovi ampui alas huhut kuninkaallisista kaksosista ja kertoi, että herttuapari odottaa lasta (’a baby’) syntyväksi keväällä.

Samalla hovi kertoi, että herttuatar Catherine kärsii edelleen hyperemeesistä (Hyperemisis Gravidarum) eli poikkeuksellisen voimakkaasta raskauspahoinvoinnista, mutta hänen tilansa kohenee tasaiseen tahtiin. (Lisätietoa hyperemeesistä edellisessä postauksessani ”Herttuatar Catherinen raskaus siirtymässä toiselle kolmannekselle”.) Parantuneesta voinnista on kertonyt myös paikallisten raportit pubista, jossa herttuatar ja prinssi nähtii aterioimassa vain pari päivää sitten.

Herttuatar Catherinea ei ole nähty julkisuudessa moneen viikkoon ja hänen viimeisin virallinen esiintymisensä oli elokuun alussa. Hyperemeesin takia herttuattaren työtehtäviä on pitänyt perua, mutta nyt näyttää siltä, että kohentunut olo sallii herttuattaren jatkaa jälleen töitään. Huomenna tiistaina herttuapari osallistuu hovin mukaan valtiovierailulle saapuvan Singaporen presidenttiparin tervetulotilaisuuteen ja illalla herttuatar Catherine nähdään vielä Natural History Museumissa, jossa hän osallistuu vuoden luontokuvaajan palkitsemiseen. Herttuatar on museon virallinen suojelija.

Kensingtonin palatsin julkaisema tiedote kokonaisuudessaan:

The Duke and Duchess of Cambridge are expecting a baby in April

Published on 20th October 2014

Their Royal Highnesses The Duke and Duchess of Cambridge are delighted to confirm they are expecting a baby in April 2015.

The Duchess of Cambridge continues to be affected by Hyperemisis Gravidarum, but her condition is steadily improving.

On Tuesday 21st October, The Duke and Duchess of Cambridge will greet The President of the Republic of Singapore and Mrs Tony Tan Keng Yam on behalf of The Queen at the Royal Garden Hotel, London as part of the State Visit. Their Royal Highnesses will then travel with The President and Mrs Tan to Horse Guards Parade, where The President will receive a Ceremonial Welcome.

The Duchess of Cambridge will also attend the Wildlife Photographer of The Year 2014 Awards Ceremony at the Natural History Museum on Tuesday 21st October. Further details will be released in due course.

Mainokset

4 kommenttia artikkelissa “Herttuatar Catherinen laskettu aika huhtikuussa! (Lisäksi huomenna luvassa julkisia esiintymisiä)

 1. Kiitos postauksesta! Mukava päästä taas näkemään Katea pitkän tauon jälkeen. Ja päästä ihailemaan tämän äitiysmuotia. En ole ennen kommentoinut, mutta ajattelin nyt kerrankin kommentoida. 🙂 Olen seurannut blogiasi jo aika kauan ja mielestäni kirjoituksesi ovat joka kerta mielenkiintoisia ja antavat erilaista näkökulmaa kuninkaallisten maailmaan. 🙂

  Tykkää

  • Kiitos paljon! Mukavaa kuulla, että olen onnistunut tavoitteessani sitten ainakin jollakin lailla. 🙂 Ja kiitos kommentistasi ylipäätään, kommentoi ihmeessä jatkossakin. On tosi kivaa kuulla teidän lukijoiden ajatuksia!

   On kyllä ollutkin pitkä tauko ilman Katea ja hauskaa nähdä huomiselta kuvia. Ja tosiaan sitten vähän myöhemmin sitä raskausmuotiakin, kiva nähdä onko erilaista kuin viimeksi. Helmat ainakin tuntuivat viimeksi lyhentyvän aika reippaasti. 😀

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.