Herttuatar Catherine odottaa toista lasta – The Great Kate Wait nro 2 alkakoon!

Kuningas tai kuningatar on monarkiassa valtionpäämies ja hänen perillisensä tulevia kansakunnan johtajia. Kuninkaallisiin liittyvät ykkösuutiset käsittelevät kuitenkin lähes aina jompaa kumpaa kahdesta ihmiselämän ehkä yksityisimmästä aiheista, rakkautta ja lapsia. Kun kuningashuoneen supertähdet saavat lapsia, uutista onkin siten vaikea ylittää. Ison-Britannian hovin tämänpäiväinen ilmoitus Cambridgen herttuatar Catherinen raskaudesta räjäytti jälleen potin ja sama hullunmylly kuin pari vuotta sitten pyörähti samantien käyntiin.

Herttuatar Catherine (aka Kate Middleton), sekä puolisonsa prinssi William odottavat toista lastaan ja prinssi Georgesta tulee luonnollisesti samalla isoveli vajaan kahden vuoden kypsässä iässä. Hovin virallinen tiedote ei sisältänyt laskettua aikaa, mutta kunhan herttuatar on ylittänyt yleensä kriittisenä pidetyn 12 raskausviikon rajan palatsi on luvannut ilmoittaa kuukauden, jonka aikana lapsi syntyy. Luultavasti tämä tulee olemaan huhtikuu.

Embed from Getty Images

Kuten prinssi Georgea odottaessaan, kärsii herttuatar Catherine tälläkin kertaa vakavasta pahoinvoinnista, joka vaatii lääketieteellistä hoitoa. Tästä syystä raskaudesta kerrottiin julkisuuteenkin jo nyt, vaikka herttuapari olisi halunnut pitää asian vielä yksityisenä. Herttuattaren poisjäänti tämänpäiväisestä tilaisuudesta Oxfordissa olisi kuitenkin herättänyt runsaasti huhuja, joten uutinen katsottiin parhaaksi julkistaa etuajassa. Lehtitietojen mukaan vanhemmat eivät itsekään ole tienneet raskaudesta vielä kovin pitkään, mutta ovat tiedotteen mukaan kovin iloisia. Hyvin onnellisen ja tyytyväisen näköisenä prinssi William tänään Oxfordiin saapuikin ja ammattilaisen elkein otti vastaan myös vaimolleen varatut kukkaset.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Tulevan vauvan sukupuolesta ei tietenkään ole vielä mitään tietoa, ei sen enempää lapsen vanhemmilla, lehdistöllä, kuin yleisölläkään. Julkisuudessa toiveita jo heitellään ja luultavasti vaaka kallistuu tässä tytön puoleen. Niin ihana kuin prinssi George kaikkien mielestä onkin, odottaa yleisö jo malttamattomana pientä prinsessaa taapertamaan äitinsä ja isoäitinsä jalanjäljissä. Riippumatta siitä, syntyykö kuninkaalliseen perheeseen tyttö vai poika, viralliset asiat ovat jo selviä. Vauva saa arvonimekseen hänen kuninkaallinen korkeutensa, Cambridgen prinssi/prinsessa *nimi* ja hän tulee olemaan kruununperimyksessä neljäntenä isoisänsä Walesin prinssi Charlesin, isänsä prinssi Williamin ja veljensä prinssi Georgen jälkeen. Lisäksi lapsesta tulee yksi maailman seuratuimmista lapsista, jonka elämä on jo ennen syntymää luonnosteltu pääpiirteittäin valmiiksi.

Tässä vaiheessa lapsella, tai pitäisikö oikeastaan sanoa alkiolla, on kokoa vain muutama sentti, mutta olemassaolo on jo esimerkiksi Twitterin pääpuheenaihe. Samoin nettilehdet niin Isossa-Britanniassa kuin maailmallakin kirkuvat uutista ja jokainen (tämänkin postauksen tapaan) toistaa uudelleen ja uudelleen samoja vähäisiä tietoja. Tällä kertaa tulossa ei ole kruununperillinen, mutta yleisön mielenkiinto ei näytä siltä laantumisen merkkejä. Ja vaikka näyttäisikin, media ottaa aiheesta kaiken irti niin, että kiinnostus herää uudelleen. Viimeksihän show alkoi joulukuussa, kun prinssi William ja herttuatar Catherine ilmoittivat ensimmäisestä raskaudesta, kiihtyi äärimmilleen heinäkuun aikana ennen synnytystä ja huipentui prinssin syntymään ja esittelyyn maailmalle Lontoossa. Muistellaan vähän noita tapahtumia. Mahtaako luvassa olla samanlainen ilmiö?

Joulukuun 3. päivänä 2012 hovi ilmoitti virallisesti Cambridgen herttuaparin odottavan ensimmäistä lastaan. Herttuatar oli joutunut sairaalahoitoon, koska tavallisen aamupahoinvoinnin sijaan hän kärsi Hyperemesis gravidarumin aiheuttamasta todella rajusta oksentamisesta. Tulevat vanhemmat eivät silloinkaan olisi halunneet vielä kertoa raskaudesta, mutta sairaalareissun ei voinut odottaa jäävän yksityisasiaksi. Herttuatar pääsi sairaalasta 6. joulukuuta ja näytti hyvinvoivalta.

Embed from Getty Images

Alkuraskauden vaikeuksien vuoksi herttuattaren aikataulu suunniteltiin normaaliakin tyhjemmäksi ja hänelle annettiin aikaa toipua parempaan kuntoon. Helmikuun 19. päivänä herttuatar vieraili suojelemansa Action on Addiction -järjestön tiloissa Lontoossa. Yleisön odotus palkittiin ja ensimmäiset kuvat vauvamahasta saatiin. Tosin pyöristymisen oli voinut nähdä jo italialaislehtien julkaisemissa paparazzikuvissa, joissa herttuatar ui lomamatkallaan bikineissä. Yksityisyyttä rikkovat kuvat tuomittiin laajasti, mutta aika moni ne taisi siitä huolimatta käydä katsomassa, allekirjoittanut mukaan lukien.

Embed from Getty Images

Jokaista herttuatar Catherinen ja prinssi Williamin antamaa tiedonmurua käsiteltiin ja analysoitiin mediassa ja blogeissa, mutta kun varsinaista tietoa raskauden edistymisestä oli vähän, katse suuntautui siihen, mitä ei voinut piilottaa. Kuinka ihanalta vauvamaha näytti, oliko se normaalia isompi, vai pienempi ja mikä tärkeintä, millaisiin vaatteisiin herttuatar sen puki. Kuninkaallinen raskaustyyli käsitti tällä kertaa aika klassista ja yksinkertaista tyyliä, lyhyillä ja vielä hiukan lyhyemmillä helmoilla varustettuna.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Herttuatar Catherinen viimeinen julkinen esiintyminen tapahtui 15. kesäkuuta, kun kuninkaallinen perhe osallistui kuningatar Elisabetin virallisen syntymäpäivän juhlintaan Trooping the Colour -sotilasparaatin merkeissä. Odottavan äidin poistuminen julkisuudesta käynnisti viimeisen lähtölaskennan ennen kruununperillisen syntymää.

Embed from Getty Images

Kun herttuatarta ei näkynyt, eikä liioin tulevaa isää, johonkin oli median ja yleisön katseensa suunnattava. Yksi asia oli varma, herttuatar synnyttäisi Lontoossa sijaitsevan St. Mary’s Hospitalin Lindo -siivessä ja siellä vauva myös esiteltäisiin maailmalle. Kun heinäkuu, jolloin vauvan oli määrä syntyä, alkoi, brittiläinen, sekä kansainvälinen media asettuivat asemiin sairaalan edessä. Valokuvaajat varasivat teipillä ja tikapuilla parhaat paikat ja tv-ryhmät pystyttivät työpisteensä: yli kolme viikkoa kestävä The Great Kate Wait oli alkanut.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Kuun puolivälin paikkeilla paikalle alkoi saapua jo fanejakin ja toimittajat yrittivät epätoivon vimmalla keksiä jotakin uutta raportoitavaa sairaalan edustalla. Maailman ehkä tunnetuimmaksi oveksi nousi ainakin tuon heinäkuun ajaksi Lindo-siiven jykevä puuovi. Lukemattomat silmäparit ympäri maailmaa seurasivat ovea, milloin se avautuisi?

Embed from Getty Images

Luonnollisesti herttuattaren onnistui livahtaa sairaalaan lähes huomaamatta kun synnytys alkoi, mutta sen jälkeen poispääsyä ei enää ollut. Katseet olivat kääntyneet sairaalaan ja heinäkuun 22. päivän iltana odotettu uutinen vihdoin tuli: herttuatar Catherine oli synnyttänyt pojan! Kansakunnan mieliala kohosi juhlavaksi ja painokoneet pyörivät täydellä teholla.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Seuraavana päivänä tuo odotettu ovi vihdoin aukesi ja pieni perhe astui esiin. Vauva oli suloinen, herttuatar hehkui ja tuore isä vitsaili, täydellistä. Yleisöä ja lehtimiehiä oli paikalla juuri niin paljon kuin vain pienellä kadulle sairaalan edessä mahtui.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Muutama kommentti medialle, vilkutuksia ja hymyjä. Sitten autoon ja kotiin palatsiin. Entä fanit, bloggaajat ja muut raskaudessa mukana eläneet? Ehkä pienoinen tyhjyyden tunne? Mitä seuraavaksi?

Embed from Getty Images

Lehdistö kyllä tiesi mihin mennä. Uusi leiri pistettiin pystyyn Kensingtonin palatsin eteen ja katse kiinnitettiin palatsin porttiin. Vielä oli raportoitava saapuvat vieraat ja tuoreen perheen liikkeet. Ja sitten myöhemmin tietenkin ristiäiset, vaunulenkit, puistoreissut ja syntymäpäivät. Ja jos sekään ei oikein riitä täyttämään tyhjää oloa sisimmässä: ainahan Kate voi saada toisen lapsen!

Embed from Getty Images

Hovikirjeenvaihtaja onnittelee Cambridgen herttuaparia ja toivoo herttuattarelle turvallista raskautta!

(Mutta en voi luvata, etteikö blogi olisi seuraavien kuukausien aikana osaltaan mukana hullunmyllyssä, jota onnelliseksi odotusajaksikin kutsutaan. 🙂 )

Mainokset

6 kommenttia artikkelissa “Herttuatar Catherine odottaa toista lasta – The Great Kate Wait nro 2 alkakoon!

 1. Tuo oli kyllä mahtavaa aikaa seurata raskautta ja niin jännittävää kun sairaalaan lähtö koitti! Muistan kun itse veikkasin, että jos poika tulee niin nimeksi tulee George. Taas pääsee seuraamaan tuota jännittävää hetkeä!

  Tykkää

  • Hyvä arvaus! 🙂 Täytyy varmaan pistää kisa pystyyn, kun päästään vähän lähemmäksi varsinaista h-hetkeä.

   Itsekin muistan hyvin, kun Kate meni sairaalaan ja sitten oven tuijotukset ym. Ei sitä varmaan osaa ihan välinpitämättömänä olla tälläkään kertaa. 😀

   Tykkää

 2. Haha, muistan itsekin kuinka heinäkuun 22. päivä tuijotin Lindo Wingen ovesta livekuvaa 😀 Olihan se jotenkin mahtavaa olla siinä hypetyksessä mukana, varsinkin kun se odotetty Twitter-ilmoitus tuli Georgen syntymästä! Harmi vaan, jos huhtikuussa syntyy, pitää keksiä muut tavat seurata tapahtumia kuin livekuvat ihan koulunkin takia 😀 Ihana ilmoitus, tuli niin iloinen olo päivällä heidän puolesta kun luki Catherinen raskaudesta 🙂

  Tykkää

  • Totta, hypessä on hauskaa olla mukana! Siksi sitä ei varmaan tälläkään kertaa pysty millään välttämään, vaikka onkin ihan hullua. 😀

   Kyllä ne niin mukavia ovat, että vauva esitellään vasta kun kaikki britit ovat turvallisesti kotona television ääressä. Ei siis ainakaan keskellä päivää, joten meilläkin on mahikset! 🙂

   Tykkää

 3. Toivottavasti Hovikirjeenvaihtaja pitää meidät ajan tasalla ”merkittävimmistä” liikkeistä, että voimme nauttia odotuksesta 🙂
  Onnea koko perheelle!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s