Laihemman lompakon RepliKate-tuotteet Etsyssä

Kirjoitin taannoin siitä, kuinka melkein mikä tahansa Cambridgen herttuatar Catherineen aka Kate Middletoniin liittyvä myy ja käsittelin erityisesti amerikkalaista juorulehdistöä ja niiden mukauutisointia herttuattaren raskauksista. Samalla tuli todistettua, että herttuatar Catherine ”myy” vaikka blogeja, kun kyseinen postaus sai aikaan melkein uuden kävijäennätyksen!

Se, mitä herttuatar myy ensisijaisesti lehtien ja mediatuotteiden lisäksi, on tietysti vaatteet. Edullisemmat vaatekappaleet ja asusteet myydään hetkessä loppuun ja kalliille muotiluomuksille etsitään kissojen ja koirien kanssa niin sanottuja ’RepliKate’-vaatteita, eli edullisempia, mutta samanhenkisiä mekkoja, takkeja, kenkiä tai vaikkapa laukkuja. Yleensä nämä kopiot etsitään muotitalojen ja vaatekauppojen olemassaolevista mallistoista, mutta joskus sen parhaan kopion voisi saada suoraan käsityöläiseltä, joka valmistaa tuotteen parhaan taitonsa mukaan ja tavallisen ihmisen lompakon huomioiden.

Tällaisten käsityötuotteiden ihmemaa on amerikkalainen Etsy-sivusto, jossa tuhannet ja taas tuhannet käyttäjät myyvät tuotteita, jotka he ovat itse tehneet, tai jotka ovat vintagea tai uniikkeja teollisesta tuotettuja esineitä. Valikoima on uskomattoman laajaa vaatteista, koruista ja asusteista sisustusesineiden ja taulujen kautta aina leluihin ja askartelutarvikkeisiin. Erityisesti lahjojen etsinnässä Etsy on aivan loputon ideoiden lähde. Itse olen tilannut Etsyn kautta muutamia kertoja ja aina palvelu ja tilatutut tuotteet ovat olleet ensiluokkaisia. Maksu hoituu PayPalin avulla ja postitus Suomeen on yleensä ongelmatonta. Tätä postausta varten olin yhteydessä kaikkiin siinä mainittuihin myyjiin ja vastaukset, jotka sain, olivat toinen toistaan kohteliaampia ja ystävällisempiä. Omien kokemusteni perusteella voin siis Etsyä suositella varauksetta. Postaus ei ole kaupallinen yhteistyö eli en ole saanut minkäänlaista korvausta myyjiltä tai Etsyltä.

Mutta mitä erityisesti kuninkaallisista kiinnostunut henkilö voisi etsiä Etsystä? No Cambridgen herttuatar Catherinen vaatteita, koruja ja hattuja tietysti! Etsyssä on muutamia myyjiä, joiden tuotteista suurin osa hakee inspiraationsa herttuattaren yllä nähdyistä vaatteista tai asusteista ja lisäksi on runsaasti yksittäisiä myyjiä, joiden silmään on osunut jokin kaunis asuste ja se on sitten päätynyt myös myyntiin uutena versiona. Luonnollisesti tuotteet on valmistettu halvemmista materiaaleista, eivätkä ole täydellisiä kopioita.

Tudor Shoppe Jewelry perustettiin vuonna 2008, kun puodin omistaja Daniela ei onnistunut löytämään Tudors-televisiosarjassa ihastelemiaan koruja mistään. Korut oli siis tehtävä itse ja ajan myötä Danielan koruista on tullut suosittuja niin tavallisten ostajien, kuin esimerkiksi tv-ohjelmien ja aikakauslehtien puvustajien keskuudessa. Tudor Shoppe Jewelryllä on nykyään myynnissä erittäin laaja kokoelma erilaisia kopioita herttuatar Catherinen koruista.

Valikoimissa on esimerkiksi Citrine Teardrop Earrings, Kate Middleton Wedding Earrings, White Genuine Large South Sea Perl Drop Earrings, sekä Button Pendant.

Kate Middletonin - Cambridgen herttuatar Catherinen koruja Etsyssä

(c) Tudor Shoppe via Etsy.com

Kollaasiin poimimistani koruista sekä helmi-, että sitriinikorvakorut ovat varsinaiset Kate-klassikot. Samoin luonnollisesti tammenterholla koristellut hääkorvakorut, jotka herttuatar sai lahjaksi vanhemmiltaan. (Klikkaamalla linkkejä, löytää yleensä kuvia herttuattaresta kyseisen korun innoittama koru yllään.)

Embed from Getty Images

Toinen korumyymälä Etsyssä on The Looking Class Shop, jonka valikoimiin kuuluu kopioita niin kuninkaallisten, julkkisten, kuin suosikkielokuvienkin koruista. Herttuatar Catherinen inspiroimia koruja löytyy listalta useampia.

Ostettavissa on esimerkiksi Art Deco Earrings, Pearl Drop Earrings, Crystal Studs, sekä Drop Earrings in Blush.

Kate Middletonin - Cambridgen herttuatar Catherinen koruja Etsyssä

(c) The Looking Glass Shop via Etsy.com

Kuten huomaatte, osittain valikoimat sisältävät samankaltaisia tuotteita. The Looking Glass Shopin korvakoruista suosikkini ovat nuo upeat Art Deco-korut, joiden inspiraationa toimineita korvakoruja herttuatar Catherine käytti mm. marraskuussa 2011.

Embed from Getty Images

Tatiana’s Delights kannattaa ottaa suunnaksi, jos etsii herttuatten kauniiden asujen inspiroimia vaatteita. Vaatteet valmistetaan Kiinassa ja ne tehdään mittojen mukaan tilausvaiheessa annettujen tietojen perusteella.

Jos siis haluaa pukeutua melkein kuin herttuatar, voi tutustua esimerkiksi seuraaviin vaatteisiin: Cream and Navy Sailor Style Cable Knit Cashmere Dress, Red Peplum Dress with Pleated Skirt tai Dark Blue Collarless Wool Boucle Coat.

Kate Middletonin - Cambridgen herttuatar Catherinen vaatteita Etsyssä

(c) Tatiana’s Delights via Etsy.com

Zepherra puolestaan myy Singaporessa valmistettuja kopioita. Tilattavana on ainakin Pink Pleated Dress, White Wrap Dress ja Cornflower Blue Dress.

Kate Middletonin - Cambridgen herttuatar Catherinen vaatteita Etsyssä

(c) Zepherra via Etsy.com

Ja jos vaatteeseen haluaa yhdistää kauniin hatun, kannattaa kääntää katseensa Marcus Artand Fashionin puoleen. Hollantilaisen Maria Marcuksen puoti notkuu toinen toistaan kauniimpia käsintehtyjä hattuja ja hiuskoristeita. Osa päähineistä on saanut inspiraationsa herttuatar Catherinen hatuista mutta mukaan mahtuu myös esimerkiksi Alankomaiden kuningatar Maximan innoittamia asusteita.

Tarjolla on esimerkiksi Handmade Brown Felt Mini Hat with Feasant Feathers, Bright Cobalt Blue Hat with Birdcage Veil, Silver Minihat with Feathers tai Green Felt Hat.

Kate Middletonin - Cambridgen herttuatar Catherinen hattuja Etsyssä

(c) Marcus Artand Fashion via Etsy.com

Kaikki mallit ovat tuttuja herttuatar Catherinea seuraaville, vaikka eivät olekaan suoria kopioita. Esimerkiksi kirkkaan sinisen harsohatun esikuva koristi herttuattaren päätä kesällä 2012, kun kuningasperhe juhlisti kuningatar Elisabetin vallassaolon 60-vuotisjuhlaa.

Embed from Getty Images

Erityisesti herttuattaren innoittamiin tuotteisiin keskittyneiden puotien lisäksi monet myyjät tarjoavat yksittäisiä löytöjä. Tällainen ostospaikka on esimerkiksi Lady Eve Millinery, jonka käsintehdyt vintagepäähineet valmistetaan perinteisin menetelmin aitojen hattumallien mukaan. Mukaan mahtuu muutamia herttuattaren hiuksilta tuttuja malleja, mutta myös muita ihastuttavia hattuja kannattaa katsella sillä silmällä, koska puodin omistaja tarjoaa teille lukijoille avokätisesti -15% -alennuksen! Hinnasta nipsaistaan tuo osuus pois kun maksuvaiheessa Coupon code -kohtaan kirjoittaa KATE15.

Lady Even Kate-tuotteisiin kuuluvat esimerkiksi kauniit huopahatut ruskea Pill Box Fur Felt, sekä sininen Teal Wool Felt -hattu.

Kate Middletonin - Cambridgen herttuatar Catherinen hattuja Etsyssä

(c) Lady Eve Millinery via Etsy.com

Ruskean rusettihatun esikuva on keikkunut herttuatar Catherinen hiuksilla mm. ystäväpariskunnan häissä Sveitsissä ja sininen sulkahattu taannoisella Uuden-Seelannin ja Australian vierailulla.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Myös Girl Fabulosity myy herttuattaren hattujen ”serkkuja”, tarjolla on esimerkiksi musta Kate’s Dulwich Hat, sekä kauniin beige Kate’s Epsom Derby Hat.

Kate Middletonin - Cambridgen herttuatar Catherinen hattuja Etsyssä

(c) Girl Fabulosity via Etsy.com

 Jos on itse käsistään kätevä, Etsy tarjoaa myös runsaasti erilaisia askartelu- ja käsityömateriaaleja, sekä esimerkiksi ohjeita niiden valmistukseen. Kutomista harrastava voi syksyn iltapuhteina pyöräyttää itselleen vaikkapa herttuatar Catherinen iltavastaanotolle hääpukunsa päälle pukeman valkoisen neuletakin (Royal Angora Wedding ShrugAbsolute Knitsin ohjeella. Ja jos hartiat kaipaavat lämmitystä, mutta taitoa ei itsellä ole, tilaukseen voi laittaa esimerkiksi herttuattaren harteilla esimerkiksi kauppareissulla nähdyn Olive Green Merino Ruffled Shawl -huivin Creations Jasminelta.

Kate Middletonin - Cambridgen herttuatar Catherinen vaatteita Etsyssä

(c) Absolute Knits ja Creations Jasmine via Etsy.com

Korva- ja kaulokorujen lisäksi Etsy on aarreaitta myös sormuksissa. Maailman tunnetuin kihlasormus koristi ensin Walesin prinsessa Dianan ja sittemmin Cambridgen herttuatar Catherinen sormea ja kopioita siitä löytyy Etsystä pilvinpimein. Hinta- ja laatuskaalakin on laaja, Pristine Jewelryn valkokultainen safiirisormus irtoaa noin 2500 eurolla, kun taas Blackbird Studio UK postittaa vajaalla 12 eurolla hauskan tyylitellyn version sormuksesta. Luonnollisesti muita malleja löytyy runsaasti myös tuolta väliltä ja ne löytyvät hakua käyttämällä.

Kate Middletonin - Cambridgen herttuatar Catherinen koruja Etsyssä

(c) Pristine Jewellery ja Blackbird Studio UK via Etsy.com

Mitä herttuatar Catherinen vaatekaapista voisi enää näiden jälkeen haluta? Ehkä vielä sen ylivoimaisesti tärkeimmän prinsessa-asusteen, jota ilman ei kruunupää voi olla kruunupää. Tiaran!

Pretty Square USA:n versiossa herttuattaren häätiarasta timantit on korvattu kristalleilla ja kulta hopeoidulla metallilla, mutta kiiltoa ja kimallusta ei Rhinestones Crystal Tiarassa ole säästelty.

Kate Middletonin - Cambridgen herttuatar Catherinen häätiara Etsyssä

(c) Pretty Square USA via Etsy.com

Embed from Getty Images
Mainokset

2 kommenttia artikkelissa “Laihemman lompakon RepliKate-tuotteet Etsyssä

 1. Jälleen mitä mielenkiintoisin postaus. Ja mikä vaivannäkö!! Maria Marcus- hatut ja päähineet ja hiuskoristeet aah. Kannattaa tutustua Etsyn tarjontaan.
  KIITOS!

  Tykkää

  • Täytyy myöntää, että tämän postauksen teko kävi jo melkein työstä! 😀 Eipä olisi ennalta uskonut, mutta aika paljon oli pieniä juttuja, joita piti tarkistaa. Mutta eipä sen väliä, jos siitä oli iloa teille lukijoille!

   Etsy on kyllä aarreaitta aivan kaikessa muussakin. Ongelmana on melkeinpä ennemmin se, että kaikkea ihanaa on liikaa, kuin se, ettei oikein löytäisi mieleistään.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s