Parhaiten pukeutuvat kuninkaalliset Vanity Fairin listalla

Vuonna 1940 amerikkalainen muoti- ja PR-vaikuttaja Eleanor Lambert ryhtyi julkaisemaan International Best Dressed -listaa, johon kerättiin vuosittain kansainvälisesti tunnustettuja tyyliniekkoja ja huomionarvoisia pukeutujia. Lista ei Lambertin elinaikana yleensä ylittänyt uutiskynnystä muiden kuin valintakomiteansa ja listalle valittujen onnekkaiden keskuudessa, mutta kun rouva Lambert menehtyi 2003 100-vuotiaana, otti amerikkalainen Vanity Fair -aikakauslehti listan julkaistavakseen. Tänä vuonna jo 11. kerran lehden sivuilla ilmestynyt International Best Dressed -lista on nykyään ilmestyessään suuri uutinen.

Parhaiten pukeutuvien harvalukuiseen joukkoon valitaan vuosittain niin seurapiirikermaa kuin julkkiksiakin ja aina mukana on myös kuninkaallisia. Tänä vuonna listalle pääsivät Bhutanin kuningas Jigme Khesar Namgyel Wangchuck, Alankomaiden kuningatar Maxima, Tanskan kruununprinsessa Mary, sekä Cambridgen herttuatar Catherine. Lisäksi porukkaan voidaan kai laskea myös Beatrice Borromeo, joka seurustelee Monacon prinsessa Carolinen nuoremman pojan, Pierre Casiraghin kanssa.

Kuninkaalliset ovat olleet mukana Vanity Fairin listalla ylipäätään aika mukavasti. Saksalaisprinsessojen ja sekalaisten kreivien lisäksi kunnian ovat saaneet hieman merkittävimmistä kuninkaallisista ainakin Espanjan kuningatar Letizia, Jordanian kuningatar Rania, Qatarin sheikha Mozah, Belgian kuningatar Mathilde, Monacon ruhtinatar Charlene ja Ruotsin prinsessa Madeleine. Lisäksi naisista mukaan ovat päässeet Monacon Charlotte Casiraghi ja Tatiana Santo Domingo, sekä Kreikan kruununprinsessa Marie Chantal yhdessä miehensä kruununprinssi Pavlosin kanssa. Muita miespuolisia kuninkaallisia listalla ovat olleet Ison-Britannian prinssiveljekset William ja Harry.

Tänä vuonna lista oli jaettu kuuteen kategoriaan: naiset, miehet, pariskunnat, omaperäiset, ammattilaiset ja toimittajien valinnat. Lisäksi Hall of Fameen lisättiin kolme henkilöä. Tässä postauksessa on kuvituksena joitakin tuoreehkoja omia suosikkejani listan kruunupäiltä.

Naisten puolella listalla olivat tällä kertaa kuningatar Maxima, kruununprinsessa Mary ja Beatrice Borromeo. Beatrice on italialainen toimittaja ja televisiopersoona, joka kuuluu ikivanhaa Borromeon sukuun. Beatrice on seurustellut vuodesta 2008 saakka Monacon prinsessa Carolinen pojan Pierre Casiraghin kanssa. Mallinakin työskennelleen kaunottaren tyyli on aika klassinen ja usein kauniin yksinkertainen. Best Dressed -listalla Beatrice Borromeo on esiintynyt myös vuonna 2010, jolloin hänet huomioitiin yhdessä Pierren kanssa listan pariskunnat-osiossa.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

 Useampaan kertaan listalla on esiintynyt myös Tanskan kruununprinsessa Mary, joka on noteerattu myös vuosina 2010 ja 2012. Kruununprinsessan tyyli on mielenkiintoinen sekoitus klassisia vaatekappaleita, sekä kauniita asusteita, joilla niihin tuodaan usein hieman erikoisempiakin piirteitä. Mielestäni kruununprinsessa Mary on tällä hetkellä yksi rohkeimpia pukeutujia eurooppalaisten kuninkaallisten joukossa ja lisäksi huomionarvoista on hänen todella kaunis iltapukeutumisensa, sekä luova tapansa käyttää jalokivikoruja.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Alankomaiden kuningatar Maxima on ehkä jopa vielä Tanskan Marya rohkeampi pukeutuja ja se onkin ehkä ajoittain hänen suurin ongelmansa ulkonäön suhteen. Kuningatar Maxima on niitä ainoita kuninkaallisia, joiden asut herättävät joskus allekirjoittaneessa aivan puhdasta äimistystä, mutta toisaalta kuningatar onnistuessaan jättää kyllä muut kauas taakseen. Kruununprinsessa Maryn tavoin kuningatar Maxima käyttää jalokiviä erittäin kauniisti ja monipuolisesti, mikä tietysti vielä korostuu kun otetaan huomioon Alankomaiden lähes pohjattomalta vaikuttava jalokiviholvi. Omia suosikkejani kuningatar Maximan pukeutumisessa ovat erityisesti hieman vintagehenkiset kokonaisuudet, sekä kuningattaren ihana tapa yhdistää asuihin käsineet. Tämä elämäniloinen kuningatar ei myöskään pelkää värejä, isoja pukukoruja, eikä näyttäviä aurinkolaseja.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Ainoa kuninkaallinen mies Best Dressed -listalla oli tänä vuonna kaukaisen Bhutanin kuningas Jigme Khesar Namgyel Wangchuck. 34-vuotias lohikäärmekuningas pukeutuu virallisissa tilaisuuksissa pääasiassa Bhutanin miesten kansallisasuun eli gho-pukuun, joka koostuu polvimittaisesta takista, sekä erityisen juhlavissa tilaisuuksissa silkkisestä kabney-huivista. Ghon kanssa käytetään usein kauniisti kuvioituja nahkasaappaita. Olisi mukavaa nähdä miten kuningas pukeutuu vapaa-ajallaan, mutta upeat ghot takasivat hänelle tälläkin kertaa paikan Best Dressed-listan omaperäiset osiossa. Aiemmin kuningas Khesar löytyi samalta listalta vuonna 2011. (Tässä vielä kuninkaan Facebook-sivu, jos kiinnostus heräsi.)

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Viimeinen, mutta ei todellakaan vähäisin kuninkaallinen Vanity Fairin listalla oli tänä vuonna Cambridgen herttuatar Catherine. Muoti-ikonina pidetty herttuatar on valittu parhaiden pukeutujien listalle nyt neljänä vuonna peräkkäin ja ensimmäisen kerran silloinen Kate Middleton esiintyi listalla jo vuonna 2008. International Best Dressed -listan korkein kunnianosoitus on pääsy Hall of Fameen ja sinne valitaan tarkan harkinnan jälkeen juuri näitä useampia kertoja listalla esiintyneitä. Tänä vuonna Hall of Fameen lisättiin vaatealan suurliikenainen Stacey Bendet, muotisuunnittelija Karl Lagerfeld, sekä Cambridgen herttuatar Catherine. Muita kuninkaallisia Hall of Famessa ovat mm. kuningatar Rania ja kruununprinssi Pavlos.

Klassisen tyylikäs herttuatar on mieltynyt erityisesti kotelomekkoihin ja korkeisiin korkoihin. Lisäksi herttuattaren vaatekaapissa tuntuu olevan loputon määrä erilaisia takkimekkoja, yleensä kauniin kirkkaissa väreissä. Toisin kuin moni muu Euroopan naiskuninkaallisista herttuatar Catherine suosii runsaasti ns. edullisempia merkkejä brittiläiseltä High Streetilta. Toinen herttuattaren tyyliin tyypillisesti liitetty ominaisuus on kierrätys, sillä kaikkien kaikkien muidenkin kuninkaallisten naisten tapaan hän esiintyy silloin tällöin samoissa asuissa kuin aiemmin. Erityistilaisuuksiin herttuattaren ykkösvalinta on yleensä Alexander McQueen, joten myös huippumuotia päästään hänen yllään ihailemaan.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

 Valittiinko oikeat henkilöt listalla, vai olisitteko lisänneet/poistaneet kruunupäitä? Ja mitä pidätte tällä kertaa valittujen tyylistä ja pukeutumisesta?


Viitteet

International Best Dressed -lista kokonaisuudessaan (sekä aiemmat vuodet), Vanity Fair

Mainokset

15 kommenttia artikkelissa “Parhaiten pukeutuvat kuninkaalliset Vanity Fairin listalla

 1. Maxima on mun suosikkikuninkaallinen ja kaunein kaikista. Myös Katherine on onnistuja pukeutumisen suhteen. Eikä Marykaan mene vikaan asuvalintojen suhteen.

  Tykkää

 2. Maxima on minunkin suosikkini, Osa valloittavuudesta tulee kyllä valoisasta persoonasta, mutta eritoten hatut, ah, niin upeita. Odotin kyllä, että Victoria olisi listoilla. Varsin upea pukeutuja hänkin. Vai puuttuuko kuitenkin se jokin?

  Tykkää

  • Totta, vähän tätimäinen usein. Tai sitten muuten hiukan turhankin konservatiivinen ja klassinen. Minusta Victoria oli upeimmillaan juuri ennen häitä ja niiden aikaan. Kuulutuksissa ym nähtiin upeita asuja ja tyylejä.

   Kruununprinsessa Victoria

   Tykkää

 3. Tietty parempi tämä suunta pukeutumisessa kuin sellainen outo ja homsuinen, kuten Mette-Maaritilla. Victorialla, kuten heillä kaikilla, on ulkonäköpaineita ja Victoria on niistä silloin aikoinaan kärsinyt kovastikin, kun sairasti anoreksiaa. Victorialla on upea kroppa juuri nyt. Olen aina ihaillut erityisesti hänen jalkojaan 🙂

  Tykkää

 4. Cambridgen herttuatar Catherine voisi mielestäni päivittää tyyliään hieman ikäiselleen sopivammaksi. Hänen hoikka vartalonsa näyttäisi paremmalta, jos hän pukeutuisi hieman nuorekkaammin. Tokihan klassista tyyliäkin voi muokata persoonaan paremmin sopivaksi, kuten prinsessa Diana teki.
  Beatrice Borromeon tyylistä puolestaan pidän todella paljon!

  Tykkää

  • Olen samaa mieltä. Helmoja ei tarvitsisi lyhentää, mutta muuten tyylin voisi tuoda tälle vuosituhannelle. Kate on valinnut näihin kuninkaallisiin töihin ilmeisesti jonkinlaisen ajattoman tyylin, mutta mikä toimii kuningattarella ja prinsessa Annella, tai vaikka Camillalla, ei toimi noin nuorella. Kate voisi ottaa mallia Marysta, joka on nuorekkaampi, vaikka ikäeroa on kymmenisen vuotta Katen hyväksi.

   Liked by 1 henkilö

 5. Oma suosikkini on Maxima! Niin iloinen ja upea persoona! Kyllä alankomaat ovat saaneet hyvän kuningattaren.
  Victorian tyyli on tosiaan vähän tätimäinen verrattuna siskonsa nuorekkaaseen tyyliin. Vickanin kaltaiselle urheilulliselle naiselle ei mitkään trendikkäät mekot olisi pahaksi 🙂
  Katenkin tyyli on silmäänpistävä mutta aika ”tylsähkö”. Voisi ehkä laittaa ne nappitakit hetkeksi pois ja ottaa nykyaikaisempaa tilalle.
  Maryn tyyli on minusta juuri hyvä hänelle.
  Kiitos kivasta postauksesta, nämä tyylijutut ovat kyllä huippuja 🙂

  Tykkää

  • Katen suhteen olen ihan samaa mieltä, tyyliä voisi vähän päivittää ja tuoda nykyaikaisemmaksi. Ja nuorekkaammaksi, eihän kuitenkaan ole vasta kuin 33-vuotias. Ja itseasiassa olen muutenkin ihan samaa mieltä, Maryn tyyli on todella hyvä ja sopii hänelle, Victorian taas vaatisi paikoin myöskin päivitystä. Victoriallahan on aivan upea vartalo, urheilullinen ja jäntevä, joten hänelle voi kyllä pukea monenlaista ja aina näyttää hyvältä. Ja Maxima… Jos jollain ihmisellä elämänilo näkyy naamasta ja olemuksesta, niin se on kyllä juuri Maxima!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s