Monacon ruhtinatar Charlene raskaana!

Iloisia uutisia, Monacon hovi on ilmoittanut, että ruhtinatar Charlene ja ruhtinas Albert odottavat lasta!

Monacon ruhtinatar Charlene raskaana, vauva

Vuoden lopulla syntyvä vauva on vuonna 2011 avioituneen parin ensimmäinen yhteinen lapsi ja tuleva kruununperillinen. 56-vuotiaalla ruhtinas Albertilla on ennestään kaksi aviotonta lasta, mutta vaikka ruhtinas on heidät tunnustanut, he eivät voi periä Monacon kruunua.

Monacon perustuslaki sallii myös naisen nousun valtaistuimelle, mutta mies on aina kruununperimyksessä etusijalla. Jos ruhtinasparille siis syntyy tytär, hänestä tulee kruununperillinen, mutta mahdollinen veli ohittaisi hänet tulevaisuudessa. Ruhtinas Albert nousi itse tällä tavoin valtaan vuonna 2005 ohittaen vanhemman sisarensa.

Tällä hetkellä Monacon kruununperillinen on siis ruhtinas Albertin vanhempi sisar, Hannoverin prinsessa Caroline. Hänen jälkeensä kruunu siirtyisi hänen vanhemmalle pojalleen Andrea Casiraghille. Viime vuonna ensin isäksi tullut ja myöhemmin Tatiana Santo Domingon kanssa avioitunut Andrea ei ole koskaan osoittanut erityistä intoa ruhtinaan hommaan, joten hän lienee helpottunut. Myös lilliputtivaltiolle ja sen ruhtinashoville lienee helpotus, että nyt tulossa on vihdoin varsinainen kruununperillinen. Ruhtinatar Charlene on julkisuudessakin puhunut rakkaudestaan lapsiin ja kertonut toivovansa omia, hienoa siis kuulla, että toive toteutuu.

Ruhtinas Albert ja ruhtinatar Charlene osallistuivat viime viikonloppuna Monacossa järjestetyn F1-kisan palkintojenjakoon ja muihin tapahtumiin. Perinteiseen tapaan yleisön pitää nyt ruveta kyttäämään ruhtinattaren vatsan seutua, mutta eipä taida vielä paljon näkyä. 🙂 Tarkkasilmäiset kuninkaallisten seuraajat raportoivat, että Grand Prixn aikana ruhtinaspari oli vaikuttanut hyvin onnelliselta ja toisiinsa kiintyneeltä. Lisäksi toukokuun puolivälissä ruhtinatar oli meinannut pyörtyä ja voinut pahoin vierailullaan ranskalaiseen Carlatin kaupunkiin. Kaikille uutinen ei siis ilmeisesti ollut yllätys, vaikka allekirjoittaneelta nämä vihjeet olivat kyllä menneet täysin ohi!

Hovikirjeenvaihtaja onnittelee ruhtinas Albertia ja ruhtinatar Charlenea, ja toivoo ruhtinattarelle hyvää vointia raskauden aikana!


 

Seuraa blogia:

Follow on Bloglovin

Blogilista

tai sähköpostilla

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.