Tuuli yllätti herttuatar Catherinen – jälleen kerran

PÄIVITYS: Olin myöhässä! Kuva on jo esillä, saksalaiset taisivat voittaa kilpailun. Bild on julkaissut kuvan, myös netissä (kuvaaja oli harrastajakuvaava). Kaikki mitä aiemmin kirjoitin, pitää muuten paikkansa. Kuvassa tosiaan näyttää, että alushousut puuttuisivat, mutta siihen en usko hetkeäkään. Ehkä herttuatar voisi kuitenkin jatkossa valita hieman mummommat alkkarit, jos helmoja ei voi kaventaa. 😉

Palatsi ei ole kommentoinut asiaa.

(Jos kuvaa katsoo oikein kunnolla, olisikohan tuossa kuitenkin hiukan photoshopin makua?) Asiantuntijoiden mukaan kuva on aito.


Jos brittiläisiä ja australialaisia lehtiä on uskominen, Kensingtonin palatsissa Lontoossa on lähipäivinä ollut jännät paikat. Cambridgen herttua Williamin ja herttuatar Catherinen huhtikuinen vierailu Uuteen-Seelantiin ja Australiaan oli yleisen käsityksen mukaan huikea menestys ja herttuaparia seurasikin ennätysmäinen joukko toimittajia ja valokuvaajia. Tällaisissa olosuhteissa ei montaa hetkeä ainakaan julkisista tilaisuuksista jäänyt tallentamatta ja nyt näyttää siltä, että yksi aina niin valppaista valokuvaajista on saanut ikuistettua herttuattaren kuninkaallisen takapuolen muistikortilleen. Kuvaa on tarjottu ainakin useille australialaisille lehdille ja nyt väitetään, että kuvasta on käynnissä huutokauppa. Vaimonsa yksityisyydestä hyvin tarkka prinssi William saattaa siis hyvinkin näppäillä puhelimeensa lakimiehensä puhelinnumeroa juuri tälläkin hetkellä.

Lehtitietojen mukaan väitetty valokuva on otettu huhtikuun 17. päivänä, jolloin prinssi William ja iltapäivälehdissä ehkä paremmin Kate Middleton -nimellä tunnettu herttuatar Catherine vierailivat Australian kuuluisilla Sinisillä vuorilla. Herttuattaren yllä oli Diane von Furstenbergin sinivalkoinen kietaisumekko, jonka a-linjainen helma näyttikin aiheuttavan jonkin verran huolta.

Embed from Getty Images

Kuninkaalliset vieraat saapuivat paikalle helikopterilla ja kun herttuatar Catherine astui ulos, tuulenpuuska tempaisi hameen helmaa ja kuvaaja väittää taltioineensa tuolla hetkellä herttuattaren normaalisti helmojen alle peittyvät osat. Perinteiseen tabloid-tyyliin lehdissä kerrotaan kuvassa näkyvän ”bare bottom” eli alaston takapuoli, mutta aika vaikea on uskoa, että hänen kuninkaallinen korkeutensa olisi saapunut paikalle ilman alusvaatteita. Sen sijaan hetkeäkään en epäile, etteikö kuvassa voi hyvinkin olla alushousujen peittämä takamus, niin usein herttuattarelle nimittäin näitä vahinkoja helmojen kanssa sattuu.

Embed from Getty Images

Sosiaalisessa mediassa tapaukseen on suhtauduttu hyvin kaksijakoisesti. Osa on valmiita tuomitsemaan koko valokuvaajien ammattiryhmän kadotukseen ja tuomitsee vakavasti herttuattaren yksityisyyden loukkaamisen valokuvaamalla häntä epäedullisesti. Toiset alkavat ehkä jo hieman kyllästyä tähän yhä uudelleen toistuvaan aiheeseen ja kyseenalaistavat herttuattaren toiminnan. Eikö hän vain tajua, vai eikö välitä?

Cambridgen herttuatar Catherinen yksityisyys on aihe, josta käydään jatkuvaa vääntöä. Pari vuotta sitten ranskalaisessa lehdessä julkaistut kuvat yläosattomissa aurinkoa ottavasta herttuatar Catherinesta olivat ehdottomasti ylilyönti ja erittäin harmillinen tapaus. Herttuatar oli vapaalla ja yksityisellä piha-alueella niin, että hänellä oli kaikki oikeus olettaa olevansa turvassa. Paparazzin putki on kuitenkin pitkä ja suttuiset kuvat julkaistiin.

Tällä kertaa tilanne on kuitenkin eri. Kunnioituksesta ja myötätunnosta nuorta naista kohtaan kuvat voidaan toki jättää julkaisematta ja hyvä niin, mutta yksityisyyttä tässä ei minusta ole törkeästi loukattu. Liehuvat helmat ovat olleet herttuattarelle hänen koko kuninkaallisen uransa ajan krooninen ongelma ja minusta onkin erittäin asiallista kysyä, miksi näin on. En voi uskoa, etteikö tuleva kuningatar välittäisi siitä, miten hänet kuvataan lehtiin. Vaikea on myös uskoa, että herttuaparin henkilökunta olisi niin ammattitaidotonta, ettei se ymmärtäisi neuvoa välttämään lyhyitä ja kevyitä helmoja tuulisilla lentokentillä ja tienvarsilla. En haluaisi uskoa, että herttuatar ei kuuntele avustajiaan. Mutta ei kenenkään muistikaan voi noin lyhyt olla.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images


Video (c) The Telegraph via Youtube

Joka tapauksessa herttuatar asettaa itsensä toistuvasti tähän hankalaan tilanteeseen, vaikka se olisi helposti vältettävissä vaatevalinnoilla, tai vaikkapa pienellä räätälintyöllä. Kuningatar Elisabetin mekkojen ja takkien helmaan ommellaan ihan yleisen tiedon mukaan pieniä painoja estämään vastaavat nolot tapaukset. Ehkä nätti asu on sitten kuitenkin vain tärkeämpi? Ainakin nätti kampaus näyttää sitä olevan.

Embed from Getty Images

 


Viitteet:

Lisää kuvia vierailulta Sinisille vuorille, Zimbio


Seuraa blogia:

Follow on Bloglovin

Blogilista

tai sähköpostilla

 

Mainokset

2 kommenttia artikkelissa “Tuuli yllätti herttuatar Catherinen – jälleen kerran

 1. Itse olen saanut kuvan, että brittejäkin ärsyttää Catherinen paljastelu, enkä yhtään ihmettele jos näin tosiaan on. Ensimmäinen kerta oli vahinko ja kenties tietämättömyyttä, mutta luulisi herttuattaren oppineen ensimmäisestä virheestä. Catherine osaa olla tyylikäs ja edustava, mutta tämä paljastelu minuakin kummastuttaa. Ottaisi oppia vaikka Elisabetilta!

  Tykkää

  • Kyllä keskustelu on nyt ainakin ollut sellaista, että taitavat puolustelijat jäädä vähemmistöön. Ensimmäinen kerta voi tosiaan olla vahinko, ehkä jotenkuten toinenkin, mutta ei tällainen sarja. Ja päälle nekin kerrat, kun on käynyt tuuri, ja tuuli ei ole mekkoon ottanut.

   Ihme on, ettei edes henkilökunta saa asiaan mitään tolkkua. Kunnollinen stylisti taitaisi vihdoin ja viimein olla paikallaan. Tai sitten Kate on vaan liian itsepäinen, mutta en ymmärrä miksi. Mitä iloa/hyötyä tästä hänelle on, haittaa vain.

   Ja tosiaan, kovasti tämä on ristiriidassa Katen muun tyylin kanssa. Hän kun ei pääasiassa suosi avointa, tiukkaa tai lyhyttä, vaan on aina hyvin klassisesti ja usein tyylikkäästikin pukeutunut.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.