Kuninkaallinen ura alkaa nuorena

Kuninkaallisen perheen lasten ei usein tarvitse turhaan pohtia ammattivalintojaan, vaan heille tulevaisuus on aika pitkälti valmiiksi päätetty. Edessä on reilusti yli eläkeiän jatkuva ura ammattimaisena kättelijänä, puiden istuttajana, nauhojen leikkaajana, vilkuttajana ja hymyilijänä. Samalla heillä on tietenkin aivan ainutlaatuinen tilaisuus vaikuttaa itselleen tärkeisiin asioihin, sekä toimia kansalle ja valtiolle yhdistävänä symbolina  ja toisaalta merkittävänä matkailu- ja pr-valttina. Kuninkaallisena ammattiaan ei voi valita, mutta sitä voi kuitenkin hyvin pitkälti muokata omien mieltymystensä mukaan. Siitä voi jopa luopua, mutta se on kovin harvinaista. Kutsumusammatista ei ehkä voida puhua, mutta kun elämän suunta on valmiiksi säädetty, rooliin ja sen vaatimuksiin kasvaa jo pienestä pitäen.

Monarkian tulevaisuus lepää tänä päivänä käytännössä yksinomaan sen suosion varassa. Jos kuninkaalliset eivät kosketa ja kiinnosta kansaa, he ovat turhia. Paras tae monarkian säilymiselle taitaakin olla fiksu ja filmaattinen, nuorehko ja aktiivinen kruununperillinen, josta yleisö pitää ja lehdet jaksavat kirjoittaa. Parasta on, jos tällä kruununperillisellä on vielä perhe. Lämmittääkö rojalistin sydäntä mikään enemmän kuin suloinen pieni prinssi tai prinsessa ja hänen ihanat vanhempansa?

Suosion takaamiseksi ja tietysti myös opin ja kokemuksen saamiseksi nuoret kuninkaalliset aloittavat elämänsä valokeilassa hyvin nuorina. Monet prinsseistä ja prinsessoista kuvataan jo muutaman päivän ikäisinä heidän lähtiessään vanhempineen sairaalasta kotiin. Ison-Britannian prinssi George esiteltiin kansalle (ja medialle…) vain hieman yli päivän ikäisenä ja samalla tavalla media päivystää sairaalan luona esimerkiksi Tanskan kuningashuoneen jäsenten syntyessä.

Embed from Getty Images

Eri kuningashuoneissa on hieman erilaiset käytännöt sen suhteen, kuinka paljon pieniä lapsia julkisuudessa esitellään ja mikä heidän roolinsa on. Yleensä kuningasperheiden alaikäiset lapset näkyvät julkisuudessa erilaisten perhejuhlien tai merkittävien tapahtumien yhteydessä. Esiemerkiksi Belgian kuningas Philippen virkaanastujaisissa viime kesänä nähtiin tuoreen kuningasparin kaikki neljä lasta, prinsessat Elisabeth ja Eléonore, sekä prinssit Gabriel ja Emmanuel.

Embed from Getty Images

Samoin muutamaa kuukautta aiemmin Alankomaissa kuningas Willem-Alexanderin virkaanastujaisissa olivat läsnä hänen ja kuningatar Maximan tyttäret, prinsessat Catharina-Amalia, Alexia ja Ariane.

Embed from Getty Images

Espanjassa taas prinssi Felipen ja prinsessa Letizian tyttäret prinsessa Leonor ja prinsessa Sofía osallistuvat vuosittain esimerkiksi pääsiäismessuun, sekä asettuvat kuvattavaksi kuninkaallisen perheen kesälomamatkalla.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Joskus pienet prinssit ja prinsessat otetaan mukaan myös vanhempiensa työreissuille. Cambridgen herttua William ja herttuatar Catherine viettivät lähes koko huhtikuun vierailulla Australiassa ja Uudessa-Seelannissa, jossa heidän poikansa prinssi George osallistui ensimmäisen kerran vanhempiensa virallisiin työtilaisuuksiin. Saapumisten ja lähtöjen lisäksi prinssi George osallistui varta vasten häntä varten järjestettyyn tapaamiseen uusi-seelantilaisen Plunket-järjestön kanssa. Paikalla oli järjestön toiminnassa mukana olleita vanhempia ja heidän lapsiaan.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Matkan aikana prinssi George osallistui myös vanhempiensa vierailulle Sydneyn eläintarhassa.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Ruotsin prinsessa Estelle täytti helmikuussa jo kaksi vuotta ja häntä onkin julkisuudessa nähty melko runsaasti. Lauantaina prinsessa suoritti kuitenkin ensimmäisen virallisen työtehtävänsä vieraillessaan vanhempiensa kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin kanssa Itä-Göötanmaalla, jonka herttuatar pikkuprinsessa myöskin sattuu olemaan. Ohjelmassa oli käynti Linköpingin linnassa, sekä prinsessan kastelahjaksi saaman satupolun avajaiset. Prinsessa Estelle näyttää olevan jo aika ammattilainen ainakin yleisön haltuunottamisessa, eikö?

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Toukokuun aikana myös Espanjassa ja Norjassa on otettu merkittäviä ensimmäisiä askelia. Espanjan prinsessat Leonor ja Sofía osallistuivat tilaisuuteen, jossa juhlistettiin prinssi Felipen 25 vuotta sitten ilmailuakatemiasta valmistunutta vuosikurssia. Pienet infantat esiintyivät samalla ensimmäistä kertaa vanhempiensa rinnalla virallisessa tilaisuudessa. Norjassa taas kruununperillinen, kruununprinssi Haakonin vanhin tytär, prinsessa Ingrid Alexandra osallistui vanhempiensa ja isovanhempiensa, eli kuningas Haraldin ja kuningatar Sonjan kanssa parlamentin juhlaistuntoon. Jos monarkia Norjassa säilyy, ehtii prinsessa Ingrid osallistumaan tällaisiin tilaisuuksiin lukemattomia kertoja, mutta tämä oli hänelle virallisista työtehtävistä nyt kuitenkin ensimmäinen.

Kuvia näistä tilaisuuksista voi käydä katsomassa Espanjan ja Norjan kuningashuoneiden nettisivuilta.


Seuraa blogia:

Follow on Bloglovin

Blogilista

tai sähköpostilla

Mainokset

7 kommenttia artikkelissa “Kuninkaallinen ura alkaa nuorena

 1. Tämä sinun blogisi on todella hyvä, jatka samaan malliin! 🙂
  Mitä itse artikkeliin tulee, se oli mielenkiintoinen ja pisti ajattelemaan. Kuninkaallisten elämä velvoittaa todella paljon, mitä ei aina tule ajatelleeksi.

  Tykkää

  • Kiitos palautteesta, mukavaa kuulla, että aiheet kiinnostaa muitakin, kuin itseäni. 🙂

   Vanha kunnon ”kultainen häkki” – vertaus ei kyllä ole yhtään huono. Kuninkaallisten elämä on vaurasta ja äärimmäisen etuoikeutettua, mutta kääntöpuolikin on aika rankka. Monen naisen unelma tuntuu edelleen olevan päästä prinsessaksi, mutta mitä enemmän kuninkaallisia seuraan, sitä varmemmaksi tulen, että tavallisena pulliaisena on paljon mukavampaa.

   Tykkää

   • Olen samaa mieltä kanssasi. Kuninkaallisten elämään liitty paljon etuoikeuksia, joita media ruokkii. Lehdissä kun yleensä esitellään kuninkaallisten elämän loisteliaampi puoli (esimerkiksi häät, jotka näyttäytyvät tavallisen pulliaisen silmissä ylellisiltä). Mutta asiat eivät ole aina niin mustavalkoisia, kuten todettu.

    Tykkää

 2. Kiinnostava kirjoitus!
  Olen iloinen että itse en ole joutunut vastasyntyneenä valokeilaan ja median arvosteluiden kohteeksi.
  Muutenkaan ei olisi kiva lukea lehteä, joka on täynnä Paparazzi- kuvia yms…
  Ei kuninkaallinen elämä ei ole niin ruusuinen kuin miltä lehdistö antaa sen näyttää.
  Joka tapauksessa onnea nuorille kruununperillisille ja tukea vaikeisiin päätöksiin. Jokin valinta/törppöily voi olla koko kansalle häpeäksi.

  Tykkää

  • Kyllä täytyy sanoa, että itse en mistään hinnasta haluaisi kuninkaalliseksi! Varakas olisi tietysti kiva olla ja mielenkiintoista kuulua pitkään sukuun ja historiaan, mutta kyllä velvollisuudet, julkisuus ja muu on niin iso miinus, että onneksi en ole prinssiä tavannut. 😉

   Tykkää

 3. Surullista kuinka kuninkaallisen perheen vauvat joutuvat heti synnyttyään kameroiden räpsähdysten sekaan ja samalla asetetaan kovat paineet varsinkin jos on sattumoisin syntynyt juuri kruununperillinen.
  Harmillista että tulevaisuus ns. ”riistetään käsistä”. Ja jos mahdollisesti luopuu kruununperimyksestä, silloin tulee varmasti kuraa niskaan ja menee kansan luottamus.
  Eihän nämä jo syntyessään siniveriset sen kummemmin muusta elämästä tiedä, mutta kun heille on jo asetettu tietynlaiset paineet ja velvollisuudet, on siinäkin elämää.
  Mutta hyvinhän se rooli kuninkaallisena näyttää sujuvan näiltä junioreiltakin, Estellekin osaa hakea kukkakimpun todella suloisesti 🙂 ❤

  Tykkää

  • Etuoikeuksistaan huolimatta kuninkaallisen lapsen osa on kyllä aika karu. Tietysti homma voi onnistuakin, jos tuntee, ettei tulevaisuus ole aivan mahdoton. Kruununprinsessa Victoria vaikuttaa siltä, että hän on päässyt asian kanssa sinuiksi ja on ehkä jopa tyytyväinen tulevaisuuteensa. Ja näyttää siltä, että samaa hän yrittää nyt siirtää Estellellekin, jota otetaan mukaan työjuttuihin pienelle lapselle sopivassa määrin, mutta ei yritetä kieltää prinsessan asemaa.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s